Jobb och utbildning

Personlig utveckling i Stockholm.


skrivet den 24 aug av Nils32, klockan:13:43
Tempot i dagens samhälle är högt och kraven att prestera ökar konstant. Ibland är det lätt att gå vilse. Det hålls en hel del kurser i personlig utveckling i Stockholm. Personlig utveckling är ju egentligen inte så konstigt som det låter, i grund och botten handlar det mycket om att lära känna sig själv och att lära sig förstå och hantera de händelser som sker i sitt liv. Att känna sig själv och få en realistisk syn på sig själv kan bland annat hjälpa dig som chef att handla på ett tryggare sätt och skapa förutsättningar för en bra verksamhet.

Kurser i personlig utbildning kan göras både individuellt och i grupp. Kanske vill man komma ur ett gammalt beteendemönster man fastnat eller känner sig allmänt otillfredställd med sin livssituation både privat och professionellt. Vid grupputbildningar ges man möjligheten att upptäcka andras reaktioner och att få stöd från andra i sin egen personliga utveckling.

Personlig utveckling kan hjälpa på många sätt, vare sig det rör sig om relationer, gruppåverkan, lära sig läsa av sina egna och andras känslor, konflikthantering, stressminskning eller kravgranskning. Att lära sig att förstå varför man reagerar på ett visst sätt vid olika situationer är viktigt för att lära sig utvecklas åt det håll man själv vill.

Kurser i personlig utveckling syftar i att skapa en sundare självkänsla och också en korrekt självbild samt att lära sig göra medvetna val för sin egen utvecklings skull.

Personlig utveckling ska inte blandas ihop med den psykologiska termen personlighetsutveckling som är ett begrepp inom psykoanalys. Snarlika ord, men vitt skild betydelse. ;)

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed